Potopul din Biblie a existat în realitate! Au fost găsite dovezile științifice

Data: 6/10/2022 | Autor: .

Potopul din Biblie a existat în realitate! Au fost găsite dovezile științifice

Potopul care a afectat omenirea, pomenit în Biblie, a existat în realitate. Cel puțin asta susțin cercetătorii de la Universitatea Michigan din Statele Unite, care au găsit dovezile unui un tsunami gigantic de 4,5 kilometri înălțime, care s-a propagat în toată lumea, în doar 48 de ore. Asteroidul și tsunami-ul au ucis trei sferturi din viața de pe Pământ, printre supraviețuitori fiind strămoșii păsărilor și cei ai oamenilor moderni.

S-a întâmplat în urmă cu 66 de milioane de ani, iar de vină pentru valul gigant care a măturat planeta a fost impactul cu un asteroid.

Evenimentul s-a produs în peninsula Yucatan din Mexic și a generat un tsunami gigantic de 4,5 kilometri înălțime, care s-a propagat în toată lumea, în doar 48 de ore.

La aproximativ 2,5 minute de la impactul asteroidului, un zid de apă, un val gigantic de 4,5 kilometri înălțime a fost împins din locul dezastrului. La 10 minute după impact, tsunami a ajuns la 220 de kilometri, având înălțimea de 1,5 kilometri.

La o oră după impact, tsunami-ul se răspândise în afara Golfului Mexic și Atlanticului de Nord. După 4 ore, valurile trecuseră prin Calea maritimă a Americii Centrale și în Oceanul Pacific.

Papirusul despre Dumnezeu, descoperit la Marea Moartă. Un document incredibil!

La 24 de ore, tsunami-ul a traversat cea mai mare parte a Pacificului și a Atlanticului și a intrat în Oceanul Indian, de ambele părți. La 48 de ore după impact, valurile ajunseseră pe toate coastele din întreaga lume.

La fața locului există un crater denumit Chicxulub. Are un diametru de 14 kilometri, iar tsunamiul care a urmat a devastat coastele din America de Nord și până în Australia și Noua Zeelandă, ducând, printre altele, la dispariția dinozaurilor.

EurekAlert relatează că au fost găsite sedimente antice în peste 100 de situri din întreaga lume care atestă existența potopului din Biblie.

Unul dintre marile mistere ale creștinătății, descifrat! Îl privește pe Sf.Petru

”Acest tsunami a fost suficient de puternic pentru a perturba și eroda sedimentele din bazinele oceanice din jumătate de glob, lăsând fie un gol în înregistrările geologice, fie un amestec de sedimente mai vechi”, a spus Molly Range, de la Universitatea Michigan și autorul principal al studiului.

De ce au dispărut dinozaurii? Povestea meteoritului care a făcut întuneric pe Pământ timp de 2 ani

Asteroidul și tsunami-ul au ucis trei sferturi din viața de pe Pământ, printre supraviețuitori fiind strămoșii păsărilor și cei ai oamenilor moderni.