Top 5 sfaturi despre cum cresti autonomia telefonului

Data: 6/07/2015 | Autor: .

autonomie-telefon

Avem telefoane cu procesoare mai puternice decat cele de pe laptopuri, cu camere foto&video care rivalizeaza cu DSLR-urile, cu aplicatii si specificatii ce au depasit de mult clasicele desktop-uri, insa cand vine vorba de autonomie, marea majoritate a smartphone-urilor abia daca rezista 1-2 zile. Unde sunt telefoanele de odinioara, care tineau si doua saptamani?

In fata acestei situatii, avem cateva alternative. Sa il incarcam mai des, sa cumparam o baterie externa sau sa incercam sa ii umblam prin setari pentru a-l face sa consume mai putina energie. Cum cresti autonomia telefonului, afla din sfaturile de mai jos.

1. In primul rand, reduceti luminozitatea ecranului. Diferenta se va vedea in cel putin o ora de autonomie in plus. Puteti sa setati luminozitatea pe automat sau sa o dati la minim.
2.Dezactivati internetul mobil atunci cand nu aveti nevoie de el. Fie ca vorbim de conexiunea mobila, fie de cea wireless, aceasta consuma multa energie.
3. Renuntati la aplicatiile pe care nu le folositi. Sunt foarte multe programe care lucreaza in background si consuma din baterie. Cu cat aveti mai putine aplicatii, cu atat mai bine. Daca nu va lasa inima sa renuntati la ele, intrati in setarile telefonului si opriti-le sa lucreze in background. Puteti folosi pentru asta Clean Master, un utilitar gratuit pe care il gasiti in Play.
4. Daca nu aveti nevoie neaparat sa fiti la curent cu toate mailurile si update-urile de pe retelele sociale, dezactivati sincronizarea automata. De fiecare data cand se conecteaza la internet, telefonul consuma multa energie cu actualizarea adreselor de mail, Facebook, etc.
5. Reduceti nivelul de sunet si renuntati la vibratii. Veti vedea ca telefonul consuma multa energie pentru a difuza muzica, alertele si vibratiile. Cu cat nivelul este mai mic, cu atat mai bine.