Tractoriștii, pe cale de dispariție! John Deere prezintă tractorul controlat prin telefon

Data: 10/01/2022 | Autor: .

Firma americană John Deere, specializată în fabricarea de mașini agricole, a dezvăluit, cu ocazia CES 2022, un tractor autonom, care poate fi controlat cu ajutorul unui telefon mobil.

John Deere 8R dispune de inteligență artificială și de sistemul GPS, astfel încât este capabil să cultive singur pământul.

Tractorul inteligent 8R vine echipat cu șase perechi de camere video și inteligență artificală, permițându-i să-și verifice poziția în mers cu o precizie de un centimetru și să se oprească în cazul detectării unui obstacol în cale.

Tractorul inteligent poate fi controlat de către fermieri cu ajutorul unui smartphone, el putând funcționa 24 de ore din 24.

Daily Mail relatează că configurația tehnică de pe vehicul poate fi instalată și pe tractoarele existente în prezent la ferme și poate fi oferită de compania constructoare, în baza unui abonament.

Rio Tinto a lansat primul tren autonom din lume

Tractorul inteligent John Deere 8R va ajunge pe piață în acest an, la un preț încă neanunțat.

Tractorul a fost deja testat din 2019, fiind de mare ajutor pentru oricine este implicat în domeniul agricol, ținând cont și de lipsa de personal din prezent.

Artmark vinde la licitaţie un…tractor Porsche