Un OZN surprins lângă Soare? O nouă imagine controversată

Data: 27/07/2020 | Autor: .

O imagine surprinsă de satelitul Observatorului Solar și Heliosferic (SOHO) al NASA face furori pe internet. În fotografie se poate observa, în apropierea Soarelui, o structură de tip cub, care are o suprafață neagră care nu reflectă lumina.

Daily Express relatează că, în comunitatea pasionaților fenomenelor OZN, imaginea este considerată drept o dovadă indubitabilă despre existența unui uriaș OZN în apropierea Soarelui.

Cunoscutul căutător de semne ale vieții extraterestre Scott Warring susține că OZN-ul este de cel puțin zece ori mai mare decât Pământul, ceea ce înseamnă că obiectul are o latură de peste 63.000 de kilometri. Acesta crede că OZN-ul vine din centrul Soarelui, unde se ”hrănește” cu imensa sa energie.

Misterul din craterul Aitken de pe Lună. OZN sau asteroid? Ce spun experții

 

”Am adăugat luminozitate și am îmbunătățit focus-ul imaginii, așa că putem vedea că în jurul ei se adună materie roșie. Poate fi vorba de o particulă specială din Soare. Acest cub are o suprafață neagră care nu reflectă lumina, ca un avion de luptă, absoarbe, dar nu reflectă”, a declarat Scott Warring.

Un expert în științe spațiale, fost angajat al NASA, cred însă că avem de-a face cu o explicație mai banală decât ne-am fi așteptat.

Potrivit lui James Oberg, imaginea ar surprinde, de fapt, un fragment de materie aflat în fața telescopului NASA.

Misterul FRB 121102. Un semnal ciudat din spațiu stârnește entuziasmul adepților OZN

,,Poate fi orice, de la bucățele de vopsea sărită ce plutesc în gravitație zero, la fragmente de gheață sau de izolație desprinse din vehiculul spațial.Am destulă experiență cu zboruri spațiale pentru a-mi da seama că ce se vede în multe imagini nu este nimic dincolo de normalitatea unor fenomene absolut obișnuite ce apar în afara Pământului”, a adăugat acesta.

Pentagonul recunoaște existența OZN-urilor? Ce spun experții despre cele trei clipuri declasificate