Un soldat de acum 450 de ani, descoperit cu tot cu cal și arme, pe fundul unui lac

Data: 25/11/2020 | Autor: .

Scheletul unui soldat care a murit în secolul XVI-lea, acum peste 450 de ani, a fost descoperit în timpul lucrărilor la unul dintre cele mai lungi poduri de lemn din Lituania, podul Dubingiai construit în 1934. Este prima oară când este găsit scheletul unui soldat din perioada medievală pe fundul unui lac din Lituania.

Potrivit Live Science, rămășițele umane au fost descoperite la 9 metri adâncime, în timp ce se verifica structura de susținere a podului. Scheletul soldatului care a murit acum peste 450 de ani, cât și armele, erau în stare excelentă de conservare.

În secolele 16 și 17 Regatul Polono-Lituanian era printre cele mai mari state europene, iar pe la 1620 estimările sunt că întinderea era de un milion de km pătrați și populația de 12 milioane de oameni.

Orașul subteran al lui Zamolxe. Au avut dacii o rețea de tuneluri sub Munții Bucegi?

Lângă rămășițele umane ale soldatului au fost găsite alte lucruri, precum o pereche de cizme din piele, o centură de piele cu cataramă, o sabie din fier și două cuțite cu mânere din lemn.

Descoperirile trecute au arătat că în locul podului construit acum aproape nouă decenii a existat un pod de lemn mult mai vechi care a fost în picioare în secolele 16 și 17, deci probabil și când era în viață soldatul.

Descoperire istorica privind celebra armata de teracotă din China

Descoperire istorica privind celebra armata de teracota din China