Cosmote renunta la abonamentele pe 1-2 ani

Data: 22/01/2014 | Autor: .

cosmote(1)

Cosmote a lansat o oferta de abonamente fă­ră obligativitatea contractuală de a pastra abonamentul 1-2 ani, relansând prin aceasta ofertă concurența în Romania, afirma ZF.

Abonamentele se numesc „Free“ si au mai multe variante ( S, M, L, XL) in care abonatul poate depune o cerere de reziliere în orice magazin ce apartine de Cosmote, iar in maxim 30 de zile de la data înregistrării acesteia, contractul va fi reziliat.

„O analiză a ofertei Cosmote arată că operatorul nu a avut în plan să provoace un cutremur pe piaţă şi să dărâme dintr-o lovitură una din cele mai apărate practici din industrie: clienţii care achiziţionează un abonament “fără obligaţii” pot renunţa rapid la el – e adevărat, însă nu plătesc un tarif mai mic decât clienţii care semnează un abonament “clasic” şi iau şi un telefon subvenţionat. Este adevărat, un procent de 20% din fiecare factură lunară plătită de clientul “fără obligaţii” este calculat în fiecare lună, iar suma rezultată se adună lună de lună şi poate fi utilizată pentru a reduce valoarea plătită de un client pe telefonul achiziţionat împreună cu un abonament “clasic”, cu perioadă minimă obligatorie”, afirma ZF.

13 milioane de cartele preplatite erau in Romania in vara anului 2013, comparativ cu doar 6,3 milioane de abonamente pe persoana fizica si 3 milioane pe persoane juridica.

cosmote free