Einstein se răsuceşte în mormânt! Teoria relativităţii trebuie modificată

Teoria relativității generale a renumitului savant Albert Einstein ar trebui modificată deoarece ea nu este valabilă și la scara universului. Este concluzia la care au ajuns experții de la Universitățile Portsmouth, Marea Britanie, Pennsylvania, Statele Unite, British Columbia, Canada, și Leiden, Țările de Jos.

Potrivit Science Alert, ei au testat legea relativității lui Albert Einstein la scară cosmică și au descoperit că ea nu se poate aplica în acest caz.

Rezultatele studiului publicat în prestigioasa revistă Nature Astronomy arată că abordarea de acum ar putea ajuta într-o zi la rezolvarea unora dintre cele mai mari mistere din cosmologie, iar rezultatele sugerează că teoria relativității generale ar putea avea nevoie să fie modificată la această scară.

Profesorul Kazuya Koyama de la Universitatea Portsmouth, Marea Britanie și Levon Pogosian, profesor de fizică la Universitatea Simon Fraser din Canada, au declarat că teoria relativității generale a lui Albert Einstein a avut un succes remarcabil în a descrie gravitația stelelor și planetelor, dar nu pare să se aplice perfect și la nivelul universului. Lacune în înțelegerea noastră încep să apară atunci când încercăm să o aplicăm la distanțe extrem de mici, unde funcționează legile mecanicii cuantice sau când încercăm să descriem întregul univers.

Teoria cuantică prezice că spațiul gol, vidul, este plin de energie. Nu observăm prezența acestuia, deoarece dispozitivele noastre pot măsura doar modificările de energie, mai degrabă decât cantitatea sa totală.

Cu toate acestea, potrivit lui Einstein, energia vidului are o gravitație respingătoare – împinge spațiul gol în afară. Interesant este că în 1998, s-a descoperit că expansiunea Universului accelerează de fapt.

Cu toate acestea, cantitatea de energie în vid, sau energie întunecată, așa cum a fost numită, necesară pentru a explica accelerația este cu multe ordine de mărime mai mică decât ceea ce prezice teoria cuantică.

Einsteiniul, elementul misterios care a șocat lumea științifică

Prin urmare, marea întrebare, numită „vechea problemă a constantei cosmologice”, este dacă energia vidului gravitează de fapt – exercitând o forță gravitațională și schimbând expansiunea universului.

Dacă da, atunci de ce gravitația sa este mult mai slabă decât se prevedea? Dacă vidul nu gravitează deloc, ce cauzează accelerația cosmică? Nu știm ce este energia întunecată, dar trebuie să presupunem că există pentru a explica expansiunea Universului.

Nikola Tesla a experimentat a patra dimensiune. Un experiment incredibil

Pentru a afla dacă relativitatea generală este corectă la scară largă, oamenii de știință și-au propus, pentru prima dată, să investigheze simultan trei aspecte ale acesteia. Acestea au fost expansiunea universului, efectele gravitației asupra luminii și efectele gravitației asupra materiei.

S-au găsit indicii interesante despre o posibilă nepotrivire cu predicția lui Einstein, deși cu o semnificație statistică destul de scăzută. Aceasta înseamnă că există totuși posibilitatea ca gravitația să funcționeze diferit la scară mare și că teoria relativității generale ar trebui să fie modificată.

Greentest Eco Plus detecteaza toxicitatea din fructe, legume și carne