Microsoft construieste un telefon cu o baterie care rezista o saptamana!

Data: 11/06/2014 | Autor: .

baterieVă mai aduceţi aminte de vremurile când foloseam telefoane mobile pe care uitam să le mai punem în priză? Aveau o autonomie ce se măsura în săptămâni de utilizare. Intre timp au aparut smartphone-urile si bateriile n-au mai facut faţă pentru ca, odata cu noile ecrane uriase, procesoarele performante si receptoarele GPS si Wi-Fi, acestea au inceput sa consume de cateva ori mai multa energie.

Cercetatorii de la Microsoft au anuntat ca lucreaza la o tehnologie care va creste durata de autonomie a bateriilor de smartphone la cel putin o saptamana.

“Abia asteptam sa punem la punct aceasta tehnologie care va rezolva o problema extrem de importanta de care ne plangem cu totii – autonomia telefoanelor”, a declarat Ranveer Chandra, la Digital Summit din San Francisco.

“Am inregistrat progrese importante in tentativa de a realiza un telefon care sa foloseasca resurse limitate de energie”, a precizat acesta.

Una dintre solutiile testate o reprezinta folosirea a doua baterii mai mici in loc de una mare.

Una este optimizata pentru a sustine functiile uzuale ale telefonului, de la semnal GSM la GPS si sistemul de operare, iar cea de-a doua este folosita pentru aplicatii care consuma puternic energie, precum jocurile si cele multimedia.

Prototipul consuma, pe ansamblu, cu 20 pana la 50 la suta mai putina energie, insa planurile inginerilor Microsoft este sa creasca autonomia ce cel putin 250%.

 CUM CRESTI AUTONOMIA TELEFONULUI

Cele mai multe smartphone-uri din prezent abia daca iti ofera o zi de autonomie, in conditiile unei utilizari intensive. Tehnologia a evoluat, insa nu indeajuns.

Pentru a extinde perioada de viata a bateriei telefonului, e bine sa urmati cateva sfaturi.

In primul rand, inchideti toate aplicatiile, de la web, la mail, facebook, games etc. atunci cand nu le folositi. Daca ruleaza in background vor consuma o buna parte din baterie.

In al doilea rand, reglati luminozitatea ecranului la un nivel cat mai redus. Puteti sa folositi si modul auto, care face acest lucru in locul vostru.

Chiar daca arata excelent, fundalurile de tip Live consuma foarte mult curent. La fel si animatiile. Asa ca, pe cat posibil, folositi o tema simpla, curata, fara prea multe efecte.

Smartphone-ul va ofera diverse modalitati de avertizare, de la apel, la sms, mail etc. Incercati sa folositi cat mai putin functia de vibrare. Consuma foarte multa energie.

E bine sa dezactivati si tonurile tastelor si sa reduceti volumul soneriei la minim.

Inchideti conexiunea 3G atunci cand nu o folositi. Pe langa faptul ca sincronizarea datelor va poate consuma rapid cantitatea de MB din abonament, conexiunea 3G consuma si foarte mult din acumulator.

La fel si in cazul conexiunilor Wi-Fi (wireless), GPS si Bluetooth. Daca nu le folositi, cel mai bine este sa le opriti.