Misterele Universului. Ar fi fost descoperită încă o planetă în sistemul nostru solar

Misterele Universului. Ar fi fost descoperită încă o planetă în sistemul nostru solar

Sistemul solar din care face parte Pământul ar putea avea 10 planete, nu 9 cum se ştia până acum. Cel puţin asta susţin experţii de la Universitatea din Arizona care anunţă că au dat de urmele încă unui corp ceresc, plin de mistere, relatează GadgetReport.ro

După ce, anul trecut, cercetătorii de la Institutul de Tehnologie din California au anunţat existenţa Planetei 9, un corp ceresc cu o masă de 10 ori mai mare decât Pământul, experţii de la Universitatea din Arizona plusează cu o a 10 planetă, despre care spun că s-ar afla dincolo de orbita lui Pluto.

Localizată la 13.7 miliarde de kilometri de Soare, Planeta 9, cu nume de cod 2014 UZ224, are un diametru de 530 km şi o orbită de 1100 de zile.

Experţii Kathryn Volk şi Renu Malhotra, de la Universitatea din Arizona, spun că dincolo de Planeta 9, pe centura Kuiper s-ar afla încă o planetă. Potrivit acestora, planeta ar avea dimensiunile lui Marte.

Informaţiile despre această planetă sunt încă foarte puţine, iar existenţa ei a fost confirmat doar în calcule, fără să fie dovedită cu imagini.

Acesta este şi motivul pentru care comunitatea ştiinţifică priveşte cu destul scepticism anunţul făcut de Kathryn Volk şi Renu Malhotra.

Cercetătorul Alessandro Morbidelli, de la Observatorul Astronomic de pe Coasta de Azur, din Franţa, a declarat că are dubii privind existenţa celei de-a 10 planete, considerând că este puţin probabil ca în sistemul nostru solar să mai existe o planetă atât de apropiată şi care să nu fi fost observată .

Kathryn Volk şi Renu Malhotra spun însă că adună dovezi şi că semnalele primite din spaţiu indică existenţa planetei. Cercetătorii vor publica, în The Astronomical Journal, dovezile care susţin această teorie.