Telefonul mobil implineste 41 de ani! Vezi istoria telefoanelor, intr-un clip fascinant (VIDEO)

Data: 10/03/2014 | Autor: .

istoria-telefoanelor-mobile

Pe 3 aprilie, telefonul mobil implineste varsta de 41 de ani. Au trecut peste 40 de ani in care aceste gadgeturi ne-au schimbat viata. De la celebrul Motorola DynaTAC din 1973 la supersmartphone-urile Galaxy S5, iPhone 5s si HTC One din prezent, telefoanele mobile au evoluat spectaculos, reusind sa ne atraga intr-o lume in care comunicarea este esentiala.

Daca nu stiati, primul apel de pe un telefon mobil dateaza din 3 aprilie 1973. Acum 41 de ani, in timp ce se plimba pe un bulevard newyorkez, Martin Cooper a dat un telefon de pe un aparat destul de mare si butucanos, un prototip Motorola.

Cooper, la vremea aceea directorul general al diviziei Communications Systems din cadrul Motorola, a decis sa faca acest experiment chiar pe strazile orasului New York.

Primul sunat a fost Joe S Engel, competitorul sau de la Bell Labs. Urmatoarele apeluri au fost catre cunoscuti si reporteri, pe care i-a indemnat sa dea si ei telefon pentru a verifica functionalitatea echipamentului.

Telefonul cantarea peste un kilogram si semana mai degraba cu o caramida, insa era o completa noutate intr-o perioada in care singurele telefoane mobile erau cele instalate de oamenii cu bani in automobile. Chiar si acelea aveau insa fir.

Cu noul telefon se putea vorbi 30 minute, iar timpul de reîncărcare al bateriei era de 10 ore.
Peste abia zece ani Motorola a lansat primul telefon mobil comercial, un Dyna-TAC care cantarea putin sub jumatate de kilogram si costa 3.500 de dolari.

Ce a urmat de atunci, vedeti in scurta istorie din clipul video de mai jos.

Un interviu cu Martin Cooper si istoria zilei care a schimbat lumea comunicatiilor puteti vedea in clipul de mai jos.