Top 5 – cele mai vandute smartphone-uri din lume (VIDEO)

Data: 8/07/2014 | Autor: .

top

Samsung, Apple, LG si Sony sunt companiile care produc cele mai vandute telefoane mobile din lume, arata un studiu realizat de compania de cercetare ABI Research.

Potrivit datelor privind vanzarile pe primul trimestru din 2014, cel mai popular telefon din lume este modelul iPhone 5s de 16 GB.

Locurile urmatoare in clasament sunt ocupate de smartphone-urile Galaxy S4 (i9500) si S3 (i9300) de la Samsung, ambele in varianta de 16 GB.

Analistii spun ca absenta modelului Galaxy S5 din clasament este normala, in conditiile in care smartphone-ul a fost lansat ulterior.

abi-smartphones-july-2014Pe de alta parte, prezenta Samsung Galaxy S3 in topul celor mai vandute smartphone-uri dovedeste succesul de care acest model se bucura in continuare, mai cu seama ca pretul acestuia a scazut foarte mult, pana spre 1000 de lei.

Pe locul IV in clasament regasim un alt smartphone produs de sud-coreenii de la Samsung, modelul S4 (i9505 LTE), urmat de iPhone 4s de 8 GB.

Studiul ABI Research mai noteaza ca Sony si LG au cateva modele in top 20, si ca Xiaomi a intrat in premiera in clasament, cu modelul Redmi.

Din pacate, studiul complet nu este disponibil decat in varianta contra-cost, fiind destinat in principal firmelor de specialitate.

“Prezenta Samsung Galaxy S3 i9300 16GB si iPhone 4s 8GB in top V este o dovada ca aceste modele au avut un puternic impact in piata, inegistrand un succes la care altii viseaza”, afirma expertii ABI Research.

Potrivit estimarilor companiei, in topul din 2014 este de asteptat ca Huawei si HTC sa inregistreze o prezenta importanta, odata cu lansarea in trimestrul II a smartphone-urilor HTC One M8 si Huawei Ascend P7.