Viral pe internet! Imaginile cu un OZN surprins deasupra Elveției

Data: 16/11/2021 | Autor: .

Viral pe internet! Imaginile cu un OZN surprins deasupra Elveției

Imaginile cu un OZN care arăta ca o navă spațială, de culoare albastră, fac furori pe internet. Înregistrarea a fost realizată de un fotograf din orașul Zurich, Elveția, în noaptea de 8 noiembrie.

Space relatează că imaginile au fost captate în timp ce bărbatul încerca să fotografieze capsula Endeavour a companiei americane SpaceX, care era programată să se întoarcă pe Pământ în acea noapte.

Capsula tocmai încheiaseră o misiune de 200 de zile pe Stația Spațială Internațională, iar cei patru astronauți s-au întors pe Pământ.

Numai că, în timp ce urmărea imaginile video, fotograful și-a dat seama că n-are cum să fie vorba de Endeavour. Asta pentru că aceasta nu putea fi văzută din Elveția.

OZN sau fulger globular? Sfera de lumină care a aterizat în SUA

”Orice trecere a lui Endeavour peste Elveția, înainte de aterizarea din Golful Mexic, ar fi fost complet în umbra Pământului, adică nu ar fi fost iluminată de Soare, și prin urmare, nu ar fi fost vizibilă.

Reintrarea în sine s-a produs în Mexic și în Golful Mexic și nu ar fi fost observată din Elveția”, a spus Marco Langbroek, cercetător la Universitatea Leiden, Țările de Jos.

Endeavour a revenit pe Terra după ora 22 EDT și a aterizat în Golful Mexic, la mai mult de 8.000 de kilometri de Elveția.

OZN-urile văzute în direct la TV. Un clip spectaculos

Este un OZN?

Experții se întreabă ce este, atunci, obiectul zburător surprins pe cerul Elveției.

”Este posibil ca OZN-ul să fi fost treapta superioară a unei rachete, folosită pentru a propulsa o navă pe orbită”, a declarat Jonathan McDowell, astrofizician la centrul Harvard-Smithsonian, dar fără să poată să desemneze concret vreun zbor programat atunci.

Pe internet au fost mulți cei care au asociat imaginile cu existența OZN-urilor, considerând că avem de-a face cu filmarea unui astfel de obiect.

Misterul obiectului spatial FRB 121102. Este dovada existenței OZN-urilor?