Cum arata cel mai ieftin smartphone din lume, de 25 de dolari (VIDEO)

Data: 26/02/2014 | Autor: .

Firefox_OS_Spreadtrum_Mozilla se pregateste sa lanseze in acest an probabil cel mai ieftin smartphone din lume. Modelul, care nu are inca un nume oficial, ar urma sa ruleze sistemul de operare Firefox si sa coste numai 25 de dolari, adica in jur de 80 de lei.

Asa cum relatam cu ocazia lansarii de la Mobile World Congress de la Barcelona, telefonul va fi destinat in principal pietelor emergente, precum India, insa nu este exclus sa il vedem si in Europa.

Intr-o prezentare facuta pentru Bloomberg, dezvoltatorii de la Firefox afirma ca telefonul este capabil sa ruleze mare parte din aplicatiile unui smartphone obisnuit.

Telefonul are un ecran de 3.5″ HVGA touchscreen, integreaza WiFi, Bluetooth si camera foto.

Pe telefonul de 25 de dolari se poate naviga pe internet, pe Facebook si Yutube, se pot vedea filme si asculta muzica si posturi de radio FM.

Seful Mozilla, Jay Sullivan, a declarat ca telefonul, aflat in faza de prototip, va include procesorul SC6821, un chipset care nu necesita foarte multa memorie si care va permite dezvoltarea unor solutii tehnologice ieftine si performante.