Descoperire incredibilă. Pământul, înconjurat de o rețea de filamente magnetice enigmatice

Data: 1/02/2022 | Autor: .

Cercetătorii de la Universitatea Northwestern din Illinois, Statele Unite, au anunțat o descoperire cu adevărat ieșită din comun. În timp ce cercetau stelele din Univers, astronomii au descoperit 1.000 de filamente magnetice enigmatice, care se întind pe o distanță de 150 de ani-lumină.

Science Alert relatează că este vorba de o serie de ”fire” gigantice care cuprind electroni de raze cosmice care se rotesc într-un câmp magnetic, cu o viteză apropiată de cea a luminii.

Cercetătorii au făcut aceste observații cu ajutorul undelor radio ale telescoapelor. Ce reprezintă aceste filamente magnetice rămâne un mister.

Pământul, înconjurat de o rețea de filamente magnetice enigmatice

”Am studiat filamentele individuale o perioadă îndelungată de timp. Acum vedem în sfârșit imaginea de ansamblu, o vedere panoramică plină cu o mulțime de filamente’’, spune Yusef-Zadeh, într-un studiu publicat în The Astrophysical Journal Letters, în luna ianuarie 2022

,,Examinarea a câtorva filamente face dificilă tragerea unei concluzii reale despre ceea ce sunt și de unde provin. Acesta este un moment decisiv pentru îmbunătățirea înțelegerii noastre asupra acestor structuri misterioase”, a mai declarat astronomul, profesor de fizică și astronomie la Universitatea Northwestern.

Descoperirea care rescris rolul Pământului în Univers. Suntem într-o bulă uriașă

În urma observațiilor realizate în ultimii 3 ani, cercetătorii au reușit, cu ajutorul datelor de la Observatorul radio din Africa de Sud (SARAO), să realizeze o o rețea de filamente magnetice.

”Este ca arta modernă. Aceste imagini cu secțiuni ale cerului spre centrul galaxiei Calea Lactee, aflată la 25.000 de ani-lumină de Pământ  sunt atât de frumoase și bogate, iar misterul tuturor le face și mai interesante”, a afirmat Yusef-Zadeh.

Suntem singuri în Univers? O nouă teorie lansată de un faimos fizician

Trăim într-un univers holografic, într-o simulare pe calculator? Ce spun experții