Misterul planetei Nibiru! Ce secrete ascund textele sumeriene antice

Data: 19/01/2023 | Autor: .

Misterul planetei Nibiru! Ce secrete ascund textele sumeriene antice

Nibiru este o presupusă planetă despre care unii cred că se va ciocni cu Pământul în viitorul apropiat. Ea a fost asociată cu diverse predicții apocaliptice, dar nu există dovezi științifice care să ateste existența ei.

Nibiru, cunoscută și sub numele de Planeta X sau Planeta Mântuirii, este o planetă fictivă care a fost inventată de cercetatorul Zecharia Sitchin în 1976.

El a prezentat teoria conform căreia această planetă se va intersecta cu Pământul întrun viitor nu foarte indepartat, provocând schimbari importante asupra mediului și vieții pe Terra.

Misterul tăblițelor sumeriene din România zdruncină din temelii istoria lumii

Nibiru este un termen preluat din textele sumeriene antice, despre care unii cred că se referă la o planetă necunoscută.

Aceasta a fost asociată cu diverse predicții apocaliptice și teorii ale conspirației încă din anii 1990, dar nu există dovezi ale existenței sale sau ale faptului că se va ciocni cu Pământul în viitorul apropiat.

Ce spuneau textele sumeriene cu privire la Nibiru?

Textele sumeriene se referă la Nibiru ca fiind o planetă care orbitează în jurul Soarelui la fiecare 3.600 de ani și este asociată cu mari distrugeri.

Cu toate acestea, nu există nicio dovadă care să susțină această afirmație sau oricare dintre celelalte teorii legate de Nibiru.

Oamenii de știință au dezmințit aceste afirmații ca fiind pseudoștiință, menționând că un astfel de eveniment ar fi ușor de observat până acum dacă ar fi real.

Vine Apocalipsa!? NASA vrea sa distruga planeta Nibiru, care poate aduce sfarsitul vietii pe Pamant! – Opinia Timisoarei

Există vreo amenințare din partea lui Nibiru?

Nu, nu există nicio dovadă științifică a existenței lui Nibiru sau a faptului că acesta reprezintă o amenințare pentru Pământ. Afirmațiile privind posibila sa coliziune cu Pământul au fost demascate ca fiind pseudoștiință.

 

Care este cea mai spectaculoasă teorie referitoare la Nibiru?

Cea mai spectaculoasă teorie cu privire la Nibiru este că acesta va provoca un eveniment catastrofal pe Pământ în viitorul apropiat, cum ar fi impactul cu un asteroid sau schimbarea polilor.

Cu toate acestea, această afirmație a fost demitizată de oamenii de știință și nu există nicio dovadă care să o susțină.

Civilizatii antice. Sumerienii, cea mai vece civilizatie pamanteana - Descopera Lumea

Există, totuşi, o Planetă X?

La sfârșitul secolului al XIX-lea, mulți astronomi au făcut speculații despre existența unei planete dincolo de Neptun. Descoperirea planetei Neptun a rezultat ca urmare a unor calcule ale matematicienilor John Couch Adams și Urbain Le Vernier, pentru a explica discrepanțele între orbitele calculate și cele observate ale planetelor Uranus, Saturn și Jupiter. După descoperirea planetei Neptun, au rămas totuși niște mici discrepanțe ale acestor orbite, precum și a orbitei planetei Neptun, care au generat ideea existenței Planetei X, numită astfel de Percival Lowell.

Sondele spațiale Pioneer 10, Pioneer 11, Voyager 1 și Voyager 2 au demonstrat inexistența Planetei X, așa cum a fost prevăzută de Lowell. În primul rând, acestea au determinat mult mai precis masa planetelor pe lângă care au trecut, iar conform acestor mase, discrepanțele în orbitele planetelor au dispărut. În al doilea rând, traiectoriile sondelor spațiale nu au pus în evidență nici un fel de influență care ar putea fi atribuită forței gravitaționale a unui alt obiect mare nedescoperit din sistemul solar.

Descoperirea obiectului transneptunian 2012 VP113, caracteristicile orbitei sale și ale altor câteva corpuri cerești de la marginea Centurii Kuiper au readus în discuție posibilitatea existenței unei planete încă nedescoperite, chiar de 10 ori mai mare decât Pământul.

În studiul „Extreme trans-Neptunian objects and the Kozai mechanism: signaling the presence of trans-Plutonian planets?”  astronomii spanioli Carlos și Raul de la Fuente Marcos (Complutense University of Madrid) susțin că ar putea exista cel puțin două planete dincolo de Pluto. Una dintre ele ar putea avea o masă între cea a planetelor Marte și Saturn și orbitează la 200 UA, iar cea de-a doua ar putea fi de 10 ori mai mare decât Terra și aflată la o distanță de 250 UA.

 

Cine a fost Zecharia Sitchin

Zecharia Sitchin - IMDb

Zecharia Sitchin (19202010) a fost un autor, jurnalist și cercetător israelian care sa specializat în interpretarea antichităților sumeriene. El a dezvoltat o teorie alternativă despre istoria umanității, afirmând că existența unei rase de extratereștri numite Anunnaki a avut un impact major asupra civilizației umane.

Teoria sa controversată susţine că Anunnaki ar fi creat oamenii ca muncitori, în scopul exploatării resurselor de pe Pământ. Sitchin a publicat un număr de lucrări care au fost foarte bine primite de mulți cititori, dar criticate sever de cercetatorii academice din domeniile istoriei și arheologiei.

Zecharia Sitchin and the Mistranslation of Sumerian Texts | Ancient Origins

Teoriile sale sunt considerate pseudoscientifice și nefondate din punct de vedere științific, ceea ce nu a împiedicat ca numeroase persoane să continue să le exploreze. Sitchin a murit la vârsta de 90 de ani, dar lucrările sale continuă să influenţeze multe discuţii despre istorie, arheologie şi mitologia antichităţii.