O forţă misterioasă trage Pământul spre ea! Misterul Superclusterului Shapley

Data: 9/12/2022 | Autor: .

Cercetătorii de la Universitatea Ohio din Statele Unite afirmă că Pământul împreună cu întreaga galaxie este tractată prin univers de o forţă misterioasă, exercitată de Superclusterul Shapley! Cercetătorii au denumit acest fenomen forța dipol de respingere.

Space relatează că Superclusterul Shapley, cel mai apropiat vecin al lui Laniakea, exercită o atracție gravitațională asupra întregii regiuni a spațiului. Fiecare galaxie, inclusiv galaxia noastră Calee Lactee, se deplasează în acestă direcție.

Pe lângă tragerea lui Shapley există și o împingere, care vine din direcția opusă. Aceasta este forța dipol respingătoare, un gol ipotetic și posibil supervid, care se află pe partea opusă Căii Lactee.

Pe măsură ce Shapley ne trage cu gravitația sa masivă, forța dipol respingătoare ne împinge cu neantul său gigantic.

Este un pericol pentru noi?

Paul Sutter, astrofizician la Universitatea Ohio din Statele Unite, afirmă că omenirea nu trebuie să se îngrijoreze în legătură cu această forță misterioasă din cosmos, deoarece ea este doar o consecință normală a fenomenelor care se petrec în univers.

Calea Lactee, galaxia vecină Andromeda, aflată la o distanță de 2,5 milioane de ani-lumină și galaxia Triangulum, aflată la peste 6 milioane de ani-lumină distanță fac parte, alături de alte câteva galaxii pitice, din așa-numitul Grup Local.

Există un anti-univers, in care timpul se scurge în sens opus? O teorie tulburătoare

Dincolo de acesta se află Clusterul Ferioarei (Virgo Cluster), o minge masivă ce cuprinde o mie de galaxii așezată la 60 de milioane de ani-lumină distanță.

Împreună, acestea două fac parte din Superclusterul Fecioarei și el la rândul său o ramură a unui supercluster și mai mare numit Laniakea.

Superclusterul Shapley înconjoară, alături de alte superclustere (Hercules și Pavo-Indus)  această structură și exercită aceste forte misterioase de care cercetătorii nu știu ce să spună.

,,Pare că această forță ține întregul univers pe această poziționare. E ca o uriașă hartă care își schimbă forma în baza unor fenomene pe care încă nu le înțelegem’’, a declarat Sutter.

Galaxia noastră, înconjurată de o lume subterană. E un univers paralel?