O nouă descoperire fascinantă în cenușa din Pompei

Data: 23/11/2020 | Autor: .

Rămășițele a două victime ale erupției Muntelui Vezuviu, în urmă cu aproape 2.000 de ani, au fost dezgropate într-o vilă grandioasă la marginea orașului Pompei, au declarat oficialii site-ului arheologic .

„Au fost găsite două schelete de indivizi prinși în furia erupției”, au declarat, într-un comunicat, arheologii.

Cele două schelete au fost găsite, în timpul săpăturilor în desfășurare la Civita Giuliana, la aproximativ 700 de metri nord-vest de Pompei, la o vilă cu vedere la Golful Napoli, unde anterior au fost găsite un grajd și rămășițele a trei cai înhămați.

Cele două cadavre au fost găsite într-o cameră laterală a „criptoporticului”, un coridor de sub vilă, unde este probabil ca aceștia au căutat adăpost.

Cercetătorii cred că este vorba de scheletele unui tânăr sclav și al unui bărbat mai în vârstă, în jur de 40 de ani, despre care se presupune,, pe baza vestigiilor vestimentare și a aspectului fizic, că era stăpânul casei.

După ce au fost descoperite rămășițe umane, oasele au fost analizate și apoi, pe locul lor a fost turnat gips, pe baza unei tehnici inventate de Giuseppe Fiorelli, în 1867. Așa putem vedea cum arată formele corpurilor celor două victime, în poziție culcat, în care au căzut urmare a erupției.

Cum arăta, de fapt, împăratul Traian. Chipul acestuia, reconstruit pe bază de algoritmi AI

Orașul Pompei a fost acoperit de cenușă după erupția Muntelui Vezuviu în 79 d.Hr.

Locația a devenit a doua cea mai vizitată atracție turistică din Italia după Colosseum din Roma, primind aproape 4 milioane de vizite anul trecut.

Misterul civilizaţiei incaşilor, decriptat cu ajutorul probelor ADN

Site-ul, care se întinde pe 44 de hectare (110 acri),  prezintă rămășițele aproape intacte ale unuia dintre cele mai bogate orașe din Imperiul Roman.

În timp ce săpăturile continuă la Pompei, turismul s-a oprit din cauza pandemiei.

Orașul subteran al lui Zamolxe. Au avut dacii o rețea de tuneluri sub Munții Bucegi?