Browsing: pamant

Cercetătorii de la MIT avertizează că planeta noastră și-a accentuat rotația, iar consecințele ar putea fi devastatoare. Experții nu știu exact ce anume a determinat rotația mai rapidă a Pământului, dar ei speculează că acest fenomen ar putea fi legat de schimbările climatice, de maree sau chiar de straturile interioare ale planetei.

Cercetătorii de la Departamentul de zoologie și geologie din cadrul Academiei de Științe din California au lansat o nouă teorie privind dispariția dinozaurilor. Un meteorit ar fi lovit Pământul acum 66 de milioane de ani, fapt care a provocat o perioadă de întuneric de 2 ani. Impactul a distrus cel puțin 75% din viața de pe Pământ, inclusiv dinozaurii.

Asteroidul 4660 Nereus , sau 1982 DB, așa cum mai este cunoscut în lumea științifică, se îndreaptă spre Pământ la începutul lunii decembrie, potrivit instrumentului de urmărire a asteroizilor NASA. Asteroidul, cu formă de ou și o lungime de aproximativ 330 de metri, ridică semne reale de îngrijorare. Dacă și-ar schimba traiectoria și ar atinge Pământul, ar putea duce la dispariția vieții.

Experții NASA și US Air Force monitorizează traiectoria unui asteroid uriaș, cu numele de cod 231937 (2001 FO32), care va trece pe lângă planeta noastră la sfârșitul lunii viitoare. Potrivit normelor publicate de Jet Propulsion Laboratory de la NASA, asteroidul se va apropia suficient de mult și este destul de mare pentru a putea fi clasificat drept „potențial periculos”.

Cercetătorii de la Universitatea Maryland din Statele Unite au descoperit o structură gigantică, de origine necunoscută, în Oceanul Pacific, la 2.900 de kilometri sub suprafața Pământului. Pe mai multe forumuri online ale adepților teoriilor SF au apărut diverse teorii care susțin, printre altele, că structura respectivă ar putea fi un oraș subteran, al unei civilizații necunoscute, sau chiar o navă spațială extraterestră aflată în hibernare.